Wil jij weten hoe jouw website presteert? Dan is het goed inrichten van jouw Google Analytics een must. Moeilijk? Een specialist uit ons platform doet het graag voor je!

marketing q&a

Laat Google Analytics en Tag manager voor je werken

Google Analytics is een tool van Google die je helpt om inzicht te krijgen in de prestatie van je website en het gedrag van je bezoeker. Deze informatie is heel waardevol om je website en marketingactiviteiten nog beter aan te laten sluiten bij jouw klant. Een goed ingericht Google Analytics account biedt je de informatie die jij nodig hebt om je omzet te laten groeien.

 

Google Tag manager

Met Google Tag Manager kun je eenvoudig externe codes en tracking pixels op jouw website plaatsen. Hierdoor kun je de informatie uit Google Analytics gebruiken om bijvoorbeeld advertenties te personaliseren op het gedrag dat je bezoekers op jouw website laten zien. Door met Google Tag Manager een pixel op je website te plaatsen van een andere website of tool kun je nog beter sturen op jouw online marketing, gevoed door het gedrag van de bezoekers op je website. 

 

Meer omzet met goed ingerichte tools

Wil je marketing beslissingen baseren op de gegevens uit jouw website, dan is het van groot belang dat deze goed worden doorgemeten. Het inrichten van deze tools is eenmalig en een absolute must om jouw online marketing goed te besturen, zeker wanneer je ook betaalde advertenties draait op Google of social media platforms. 

Wat houdt het inrichten van Google Analytics in?

  • Een specialist uit ons platform zorgt ervoor dat de data uit jouw website goed wordt doorgemeten en dat je het rendement van jouw online marketing campagnes kunt besturen.
  • Jij weet precies wie de bezoekers van je website zijn, waar ze vandaan komen, wat ze op je website doen en of ze een aanvraag doen. Door deze gegevens te gebruiken kun je jouw website nog gebruiksvriendelijker maken en meer omzet genereren. 
  • De mogelijkheid om externe pixels op jouw website te plaatsen om nog meer uit je Google Analytics te halen.
  • We implementeren geen e-commerce tracking. Hiermee kunnen webshops doormeten hoeveel Euro omzet de website oplevert. Jouw webbouwer moet dit voor je instellen (bummer).

Stappenplan Inrichten Google Analytics

Voor we aan de slag kunnen; 

Het is belangrijk dat we weten wat voor website je hebt en welke gegevens je wilt doormeten. We willen je vragen een korte online vragenlijst in te vullen voor we aan de slag gaan. Zo weten bijvoorbeeld of je al accounts hebt voor Google Analytics en Tag Manager. Deze vragenlijst kost je hooguit 5 minuten van je tijd maar is essentieel voor we kunnen beginnen en om je account zo in te richten dat je de juiste informatie ontvangt om jouw online marketing te besturen.

Stap 1; 

Jij geeft ons toegang tot Google Analytics, Search Console en Tag Manager.

Stap 2; 

Wij richten de doelen die je wil doormeten in Google Tag Manager en Google Analytics voor je in. Dit is een must als je wilt starten met online adverteren.

Stap 3;

Wij stellen filters voor je in zodat jij jouw eigen website kan bezoeken zonder dat je wordt meegerekend in de bezoekers. Ook handig!

Stap 4;

We stellen remarketing voor je in. Als je adverteert, kun je de mensen die jouw website bezocht hebben, opnieuw bereiken.

Stap 5;

Je kunt inloggen en ziet precies hoeveel bezoekers er op jouw website komen, wat ze op jouw website doen en hoeveel aanvragen je krijgt uit bijvoorbeeld SEO, SEA of Social. Zo bereken je of jouw online marketing campagnes rendement opleveren.

 

Analytics inrichten

244,- /eenmalig
  • incl. Tag Manager
Ja, ik wil dit!