Om te kunnen adverteren in Google en Youtube heb je een Google Ads account nodig. Deze tool wordt door Google beschikbaar gesteld en dient te worden geconfigureerd om te kunnen gebruiken.

Stappen om Google Ads te activeren

Er zijn een aantal stappen die gemaakt dienen te worden om Google Ads te activeren. Hieronder staan de stappen om een Google Ads account aan te maken.

Stap 1: Aanmaken

De allereerste stap is het aanmaken van een Google Ads account. Hiervoor ga je naar de volgende webpagina: https://ads.google.com/intl/nl_nl/home/

Rechtsboven in de pagina klik je op de button ‘Nu starten’, om vervolgens in te loggen met je Google account.

Je komt dan op het volgende scherm uit in het geval je geen andere Google Ads accounts hebt gekoppeld aan het email-adres:

Google ads account opzetten

Stap 2: Gegevens aanvullen

Je kunt nu klikken op ‘Nieuw Google Ads-Account’ om naar de volgende stap te gaan. Hier krijg je de keuze omtrent je belangrijkste advertentiedoel. Afhankelijk van dit doel kies je de meest geschikte optie:

google ads account opzetten

Over het algemeen wordt hier gekozen voor ‘Meer websiteverkopen of aanmeldingen genereren’.

De volgende vraag is om je bedrijf te beschrijven. Voer je bedrijfsnaam en bedrijfswebsite in en ga naar volgende:

Google ads account opzetten

Vanaf deze stap begin Google Ads je al richting het aanmaken van een advertentie te sturen. Je krijgt de volgende stappen, die je kunt invullen naar wens:

Google ads account opzetten

Google ads account opzetten

Vul een zoekwoord in waarop je wilt adverteren. Begin hier met één of een paar woorden.

Google ads account opzetten

Maak je advertentie aan. Deze komt dus naar boven als mensen op de woorden zoeken die je in de vorige stap hebt aangeduid.

Google ads account opzetten

Stel via je dagelijkse budget in wat je per dag wilt besteden aan advertenties. Klik op ‘volgende’ om een overzicht van de campagne-instellingen te zien. Indien akkoord kun je weer op ‘volgende’ klikken om je facturatiegegevens aan te vullen.

Na je betaalgegevens te hebben aangevuld kan het zijn dat Google je bankgegevens wilt verifiëren. Ze doen dit door een paar eurocent naar het ingegeven bankaccount over te maken. Binnen een paar dagen ontvang je dit bedrag, wat je vervolgens weer moet invoeren in Google Ads. Zodra je hebt geverifieerd heb je een account waarmee je kunt starten met adverteren.