Adverteer je op dit moment al online via bijvoorbeeld Google Ads of Facebook Business Manager? Of heb je een website en wil je dit graag nog gaan doen omdat je dit nog niet inzet? Lees dan zeker door, want we hebben 5 tips voor je hoe je een geoptimaliseerde landingspagina kunt maken. Want de landingspagina, dat is waar het allemaal gebeurt. Hier moet je conversie plaatsvinden. En zeker voor online adverteren is het erg belangrijk om goed na te denken over je landingspagina.

 

Om je van een goede start te voorzien delen we graag onze landingspagina met je. In combinatie met de 5 tips in dit blog haal je het meeste uit je geoptimaliseerde landingspagina.

 

1. Een aantrekkelijke visual boven de vouw van de geoptimaliseerde landingspagina

Ten eerste is het heel erg belangrijk om boven de vouw van je website, dus het gedeelte van je website dat je bezoekers als eerste zien, een mooie en unieke visual te gebruiken. Denk hierbij aan een aantrekkelijke sfeerafbeelding of een treffende productfoto. Maar ook het gebruik van video’s is een absolute aanrader! Maak het aantrekkelijk voor je bezoeker om je pagina verder door te lezen, maar ook om ervoor te zorgen dat je bezoeker binnen blijft. Hoe visueel aantrekkelijker je pagina is, hoe meer je bezoeker wordt getriggerd om tot actie over te gaan.

 

2. Trigger op de landingspagina met een call to action

Wat boven de vouw van je website nog een belangrijke optimalisatie is, is om gebruik te maken van een duidelijke call to action. Wat kan jouw nieuwe bezoeker op je website doen? Kunnen je bezoekers op je website een aankoop doen of wil je dat ze een formulier invullen? Wat biedt je aan en wat is jouw service? Leg dat uit in een korte en krachtige zin om je bezoeker nog eens extra te triggeren over te gaan tot actie.

 

3. Een actieknop op je landingspagina

De derde, en misschien wel meest belangrijke optimalisatie, is om een actieknop toe te voegen in de vorm van een button of een formulier. Hiermee zorg je ervoor dat je bezoeker gelijk tot actie over kan gaan en daar bijvoorbeeld een contactformulier in kan vullen of naar je webshop kan gaan. Stuur er in ieder geval op dat er gelijk een actie kan plaatsvinden. Dat zijn in principe drie belangrijke optimalisaties boven de vouw van je website.

 

4. Zorg voor vertrouwen

Ga je verder naar beneden op je landingspagina dan is het belangrijk om korte en krachtige informatie te geven over jouw bedrijf, service en/of diensten. Wat doe je nu precies? Leg dat uit op je landingspagina en wek vertrouwen bij je bezoeker omdat je die natuurlijk over wil laten gaan tot actie. Leg duidelijk uit wat je doet en wie je bent.

 

5. Landingspagina maken met een responsief design

Tot slot is het belangrijk om van je landingspagina (en natuurlijk je gehele website) een responsieve website te maken. Een responsieve website werkt namelijk op zowel desktop, als op mobiel, als op tablet even goed. De website en de landingspagina passen zich dan automatisch aan, aan het formaat van het scherm. Dat is heel erg belangrijk omdat responsieve websites sneller zijn dan non-responsieve websites maar ook heel veel meer gebruiksgemak meesturen voor de bezoeker. Tegenwoordig worden er veel zoekopdrachten via mobiel gedaan dus zal je meerdere bezoekers via mobiel krijgen. Daarom is het dus belangrijk een responsieve website te hebben zodat ook jouw mobiele bezoekers eenvoudig door je landingspagina kunnen gaan en over kunnen gaan tot actie.

Meer weten over landingspagina’s en hoe je deze kunt optimaliseren? Volg één van onze webinars of neem contact met ons op via info@marketingmadheads.com of bel naar 076 700 2390.