Black hat SEO is het beïnvloeden van het algoritme van Google op een illegale manier. Dit houdt in dat je website niet volgens de regels van Google is geoptimaliseerd. Het is een manier van valsspelen om zo hoger in de zoekresultaten terecht te komen. Als Google dit ontdekt is de kans groot dat je website een penalty krijgt. Een penalty houdt in dat je website ineens fors is gedaald in de zoekresultaten van Google. We zullen een aantal manieren van black hat SEO bespreken, zodat je hier extra rekening mee kunt houden.

 

Keyword stuffing

Zoekwoorden zijn essentieel voor content marketing. Let wel op, een tekst vol stoppen met teveel zoekwoorden zorgt er juist voor dat de zoekmachine deze tekst rankt als lage kwaliteit content. Dit kan je voorkomen door bijvoorbeeld gebruik te maken van synoniemen.

 

De keyword density geeft aan hoe vaak je een bepaald zoekwoord in een tekst kan benoemen. Dit is rond de 1 tot 3 keer per 100 woorden, afhankelijk van het zoekvolume op dit zoekwoord. Zoekwoorden met een hoog zoekvolume dienen vaker benoemd te worden in een tekst dan zoekwoorden met een laag zoekvolume.

 

Kopiëren van inhoud

Het kopiëren van content van een andere website zonder toestemming kan veel problemen veroorzaken. Je ontvangt een penalty voor dubbele inhoud, waardoor je voortaan slecht vindbaar bent in Google, maar je kan ook in de problemen komen voor het stelen van inhoud.

 

Toevoegen van links

Het kopen van externe links of het uitwisselen van links met andere websites die niet relevant zijn voor je doelgroep kan je ook een penalty opleveren. Deze onnatuurlijke manier van linkbuilding wordt gezien als valsspelen.

 

Cloaking

Hierbij toon je de zoekmachines andere content dan je website bezoekers. Dit kan je doen door een verborgen tekst op de website te tonen die alleen zoekmachines zien. Ook dit raden we sterk af.

 

Clickbait

Zoekmachines laten je zakken in de ranking als je website bezoekers beloftes maakt die je niet na komt. Bijvoorbeeld door het woord ‘gratis’ in de titel te gebruiken, terwijl er wel kosten gerekend worden.

 

Benieuwd naar de manieren die wel juist zijn voor SEO optimalisatie? Lees hier verder over White hat seo.