Voordat zoekmachines bestonden, werden web directories gebruikt om de internet surfers naar de juiste websites te sturen. Deze directories plaatsen over specifieke onderwerpen links naar nuttige websites die over het onderwerp gaan. De directories werden veel gebruikt toen er nog geen (goede) zoekmachines waren.

Een paar van de oudste en eerste directories zijn ‘Starting Point Directory’ en ‘World Wide Web Virtual Library’.

 

Autoriteit via web directories

Om de autoriteit van de website te verbeteren, kan je links opvragen bij directories. Een voorbeeld van een directory is een Startpagina of Startkabel. Een Startpagina is onderverdeeld is vele dochterpagina’s die verschillende branches bevatten. Op die dochterpagina’s staan links naar relevante pagina’s over dat onderwerp. Directories benaderen is een makkelijke manier om linkjes te krijgen. 

 

 

Andere manieren verhogen autoriteit

Je kunt ook de autoriteit van je website verhogen door te starten met linkruil. Met deze manier wissel je backlinks uit met andere websites, om zo je autoriteit te verbeteren. Naast linkruil kun je ook je netwerk en partners benaderen voor het uitwisselen van links. Daarnaast is het inzetten van PR een goede optie voor het verhogen van de autoriteit.