Bij het optimaliseren van SEO kun je veel zelf, maar voor een betere autorisatie heb je andere websites nodig. We weten dat Google websites scant om te zien hoe vaak jouw link vermeld word op andere websites. Tijdens deze scan kijkt Google naar de Trustflow van deze websites en zo bepaalt hij hoe belangrijk jouw pagina dan is. Google ziet de links die een link hebben naar jouw pagina als aanbeveling van jouw pagina. De beste vorm van linkbuilding is een No follow; een vermelding op een website zonder dat er een linkje terug geplaatst hoeft te worden. Maar andere websites willen uiteraard graag een link terug. Dit uitruilen van backlinks noemen we een linkruil. Jij plaatst een link van een andere website op jouw site en in ruil plaatst de andere website een link naar die van jou.

 

Welke websites benader je voor een backlink?

Je kunt een andere website beheerder benaderen als de Trustflow van zijn pagina hoger is dan de huidige Trustflow van jouw website. Je benadert de website beheerder met een kort verhaal over de website en je probeert hem te overtuigen dat jouw pagina een waardevolle toevoeging aan zijn website kan zijn.
Plaatsing van de link duurt gemiddeld één tot drie weken wanneer de website beheerder geïnteresseerd is.

 

Hoe organiseer je veel backlinks op je website?

Website beheerders vragen vaak een vermelding terug op de website die een backlink aanvraagt. Dit is eenvoudig te organiseren, -door een extra pagina aan te maken waar de linkpartners komen te staan- indien je graag snel en veel backlinks wilt genereren is dit de beste optie. Linkruil is niet de beste manier, maar werkt efficiënt. Met vrijwel iedere webpagina is het mogelijk een linkruil aan te gaan. Hoe vaker er naar de webpagina wordt verwezen, hoe belangrijker Google deze website vindt.

 

Andere manieren voor het verhogen van je autoriteit

Je kunt ook de autoriteit van je website verhogen met web directories. Hier vraag je links op om de autoriteit van je website te verbeteren. Naast linkruil kun je ook je netwerk en partners benaderen voor het uitwisselen van links. Daarnaast is het inzetten van PR een goede optie voor het verhogen van de autoriteit.