Een kruimelpad (ook wel ‘breadcrumbs’ genoemd) laat het pad vanaf de homepagina tot de huidige pagina zien waarop de bezoeker zich momenteel bevindt. Een voorbeeld van een kruimelpad:

 

kruimelpad

 

Een kruimelpad wordt vaak verwerkt in de bovenkant van een website. Dit laat zien welke pagina’s boven de huidige pagina liggen in de menustructuur.

 

Invloed van een kruimelpad op de usability

Door het juist gebruiken van een kruimelpad kan een website gebruiker beter navigeren op de website. Dit heeft dus een positieve impact op de usability. 

  • Terug navigeren naar een hogere pagina. Via een broodkruimel kan een websitebezoeker gemakkelijker terug- of doorklikken naar een hoger niveau. Dit is voornamelijk handig wanneer gebruikers via Google midden in je website belanden.
  • Bezoekers bereiken sneller hun doel. Op websites met een kruimelpad bereiken website gebruikers over het algemeen sneller hun doel. Ook ligt de conversieratio hoger.
  • Website bezoekers zien duidelijker waar zij zich bevinden op de site. Zij zien in één oogopslag op welke website en welke pagina zij zich bevinden. Ook zien zij waar de pagina zich bevindt in website structuur.

 

Invloed op SEO

Het gebruik van een kruimelpad kan ook invloed hebben op de organische vindbaarheid van de website.

  • Zoekwoorden. De structuur van de website moet gebaseerd zijn op de zoektermen die de website gebruikers zoeken in Google om een zo optimaal mogelijke performance te bieden.
  • Google kan pagina’s beter crawlen. Google kan de website ook beter crawlen via de interne linkstructuur in kruimelpaden. Ook laat Google zelfs de hiërarchie zien in zijn zoekresultaten zoals hieronder te zien:

 

kruimelpad