Tegenwoordig zoeken meer mensen in zoekmachines via een mobiel dan via een desktop, dus is het van essentieel belang een goed functionerende en mobielvriendelijke website te hebben. Ook voor Google is de mobiel vriendelijkheid en de mobiele snelheid van je website een steeds belangrijkere ranking factor: Google doet tegenwoordig aan ‘mobile first indexing’, wat betekent dat Google als eerste de mobiele versie van een website indexeert en rankt.

 

Hoe check ik de mobiel vriendelijkheid van mijn website?

De meest betrouwbare tool om te meten of je een mobielvriendelijke website hebt, is de Google Mobile-friendly Test van Google zelf. Deze tool maakt een analyse van hoe je website mobiel wordt geïndexeerd en eventuele verbeterpunten om dit te verbeteren. De meeste van deze punten zou je kunnen overleggen met je webbouwer om de mobiel vriendelijkheid van je website te verbeteren.

Mob

Ook kun je in Google Search Console controleren of er problemen zijn in de mobiele bruikbaarheid van je website. Wanneer je bent ingelogd in je Google Search Console account, kun je in het linker menu klikken op ‘mobile usability’ (mobiele bruikbaarheid).

Mobielvriendelijkheid website GSC

Wanneer er problemen zijn met de mobielvriendelijkheid, geeft Google Search Console om welke pagina’s het gaat en wat er fout gaat.

Heb je hulp nodig bij de mobiele bruikbaarheid van je website en de organische ranking van je website? Neem contact op met Marketing Madheads via info@marketingmadheads.com of 076-7002390.