De server is de omgeving waar de website is verbonden met het internet. De belangrijkste invloed hiervan op SEO zijn de snelheid en locatie van de server. Ook wordt er gekeken of deze met veel andere websites wordt gedeeld.

 

Schone server

Op een schone server staan geen spam-domeinen. Indien de server waar je website wordt gehost spam-domeinen bevat, zal dit een negatief effect op je domein hebben.

 

Snelheid

De snelheid van het domein is een steeds belangrijkere ranking factor voor Google. Ook de snelheid van de hostingpartij van je website heeft hier invloed op.  Dit is ook één van de factoren die mee moet spelen in de keuze voor een specifieke hostingpartij.

 

Locatie

Zorg ervoor dat de taal van je website, de domein extensie en de locatie op elkaar aansluiten. De zoekmachine zal het anders lastig krijgen om te bepalen op welk gebied je focust als dit niet op één lijn ligt. Heb je een webshop die zich richt op Nederland? Zorg er dan voor dat je domeinnaam eindigt met .nl, je website is geschreven in het Nederlands en dat de server ook in Nederland staat.