Inhoud footermenu

Het footermenu vindt je terug helemaal onderaan de website. Deze geeft een goede weergave van de structuur van de website, indien deze goed is ingericht. Het is aan te raden om in de footer linkjes te plaatsen naar de pagina’s die belangrijk zijn voor jou en je bezoeker. 

 

Indexering door Google

Een bijkomend voordeel is dat elke pagina binnen de website een footer bevat. Google komt dus elke keer deze link tegen als hij een pagina crawlt. Daardoor wordt deze link vaker geïndexeerd dan een link die niet in de footer staat. Omdat Google deze pagina’s vaker tegenkomt wordt er meer prioriteit aan gegeven. Zorg ervoor dat je footermenu goed is ingericht. Laat hier de belangrijkste pagina’s in terugkomen zodat Google deze pagina’s ook kan indexeren op je website. 

 

 

Naast de footer heb je ook het hoofdmenu waar je interne links in kwijt kan. Via het hoofdmenu kunnen websitebezoekers snel naar de belangrijkste pagina’s op je website navigeren. Benieuwd naar hoe je het hoofdmenu het beste in kan richten? Lees er hier meer over!