Als je jouw webpagina optimaliseert voor SEO is het belangrijk dat je de afbeeldingen niet vergeet. Wanneer je de afbeeldingen ook een naam en een alt-tag met de zoekwoorden meegeeft, helpt dit om jouw tekst als uniek te laten beoordelen door Google.

 

Goede en succesvolle content bevat vrijwel altijd afbeeldingen. Zoekmachines nemen de alt-teksten en namen van afbeeldingen ook mee in hun algoritmes die ze gebruiken om websites te ranken in de zoekresultaten. Daarnaast kunnen je afbeeldingen zo ook gevonden worden in Google afbeeldingen.

 

Tips om afbeeldingen mee te nemen in de optimalisatie

  1. Zorg dat de afbeelding bij jouw content past en geef de afbeelding bij het uploaden een zoekterm in de naam mee. Een webpagina die gaat over yoghurt kan een afbeelding bevatten met als naam bijvoorbeeld; yoghurt.jpg of yoghurt-met-fruit.jpg. Gebruik koppeltekens om de woorden te scheiden. Het mag maximaal 3 of vier woorden bevatten.
  2. Gebruik de alt-tag om een beschrijving van de afbeelding te geven. Dit is belangrijk omdat Google deze beschrijving gebruikt om te ‘zien’ wat er op de afbeelding staat. Daarnaast is dit de linktekst als je de afbeelding klikbaar maakt.
  3. Zorg dat de bestanden niet te groot zijn, dan vertragen ze je pagina te erg en dat is slecht voor je resultaten. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de afbeelding precies het aantal pixels mee te geven dat nodig is op de webpagina en niet alleen de weergave aan te passen.