Aantal woorden

 

De geoptimaliseerde tekst

Nu je de keywords hebt onderzocht en gemapt naar een pagina is het zaak een geoptimaliseerde tekst te schrijven voor deze pagina. Een geoptimaliseerde tekst heeft een aantal eisen waaraan deze moet voldoen zodat deze het beste wordt geïndexeerd door Google. Hoe beter de pagina wordt geïndexeerd door Google hoe hoger jouw posities zullen zijn.

 

Relevante tekst

Een geoptimaliseerde tekst bestaat uit minimaal 300 woorden. Een maximum is er eigenlijk niet, zolang de tekst maar relevant is voor je bezoeker. Ook moet je ervoor zorgen dat je de gemapte keywords terugkomen in de tekst. Om te zien hoeveel woorden je moet gebruiken voor de tekst gebruik je de gemapte zoekwoorden in ons online marketing platform.

 

Hoeveelheid woorden

Typ in Google een keyword in en bekijk hoeveel resultaten er terugkomen in Google, dat zegt iets over de moeilijkheidsgraad. Alles met een resultaat minder dan 25.000 komt toe met een tekst van 300 woorden. Alles tussen de 25.000 en 100.000 woorden zit op een tekstlengte van minimaal 500 woorden. Alles boven de 100.000 resultaten zit op een lengte van meer dan 500 woorden.