De laatste jaren is het content creëren op social media explosief toegenomen, waardoor er steeds meer vraag is naar social media tips voor bedrijven. Door deze toename krijgt het menselijke brein steeds meer informatie te verwerken. Onze hersenen filteren namelijk automatisch de content die we zien. Visuele content, zoals foto’s en video’s vallen hierbij het meeste op en blijven het beste hangen. Om die reden wordt deze vorm van marketing dan ook het meeste ingezet op social media. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken en de social media van jouw business naar een hoger niveau tillen? Lees hier de 6 social media content tips die jou hierbij gaan helpen!

 

Tip 1 – werk met een vaste rubriek

Door gebruik te maken van een vaste rubriek, breng je meer structuur in wat je wilt overbrengen op het publiek. Het maakt het creëren van content veel gemakkelijker. Ook bouw je hiermee vertrouwen en herkenning op bij je (potentiële) klanten. Werk met een vaste opmaak, of werk op vaste tijdstippen om je merk herkenbaar te maken. Door content aan een tijd te koppelen, weet je publiek waar en wanneer zij nieuwe content kunnen verwachten. Door deze regelmatig op social media te delen komen mensen graag terug op jouw social media pagina’s.

 

Tip 2 – geef een kijkje achter de schermen

Mensen zijn nieuwsgierig van aard en willen graag weten hoe content ontstaan is. Men wilt graag de menselijke kant van de perfect uitziende content zien. Laat bijvoorbeeld bloopers zien. Hoe vaak is het wel niet fout gegaan om een video op te nemen of een foto te maken. Zo maak jij jouw publiek aan het lachen.

 

Tip 3 – bezorg je volgers inspiratie

Wie wilt er nu niet graag geïnspireerd worden? Mensen worden graag aangetrokken door positieve content. Bied meerwaarde en maak mensen enthousiast met leuke quotes en goede ideeën. Volgers worden graag geïnspireerd om wat te doen met de informatie die ze tot zich hebben genomen. Geef mensen handige tips over hoe ze zelf aan de slag kunnen met hetgeen je hen te bieden hebt. Wijsheid is tenslotte alleen van meerwaarde wanneer je het met anderen deelt.

 

Tip 4 – maak gebruik van emoji’s

Gebruik emoji’s om misverstanden in communicatie op social media te voorkomen. Veel geschreven informatie kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Met emoji’s kan je ergens op reageren, maar ook je boodschap nuanceren of juist onderstrepen. Het gebruik van emoji’s kan je als het ware ook zien als digitale non-verbale communicatie. Zo ziet jouw publiek dat er misschien wel een een diepere boodschap achter je geschreven tekst zit, of dat je simpelweg een grapje maakt.

 

Tip 5 – plaats dezelfde content in een andere context

Goede content mag gerust meerdere malen gebruikt worden op social media. Organische posts worden namelijk door minder mensen bereikt. Maak gebruik van micro-content als je een groter publiek wilt bereiken met dezelfde boodschap. Micro-content is één en dezelfde content, maar dan in een ander jasje, wat geplaatst wordt op diverse social media platformen. De micro-content op de verschillende platformen leiden uiteindelijk weer terug naar de initiële volledige content.

 

Tip 6 – maak gebruik van inhakers

Inhakers zijn een echte meerwaarde op je content. Het publiek kan dan weer met hun eigen social media posts inhaken op jouw content. Zo kan je op een leuke manier mensen actief krijgen. Ook zorgt dit uiteindelijk voor meer volgers, omdat de volgers van je volgers bewust worden van het bestaan van jouw content op social media.

 

Interesse in meer marketing social media tips? Check dan ook onze andere artikelen over social media content.