Het selecteren van een foto

Het maken van een post op Instagram, begint met een foto selecteren. Instagram is een platform dat enorm visueel ingesteld is, dus dat betekent dat je ook best kritisch mag zijn op je beeldmateriaal. Maak altijd meerdere foto’s van je onderwerp. Van verschillende kanten, detailfoto’s, in context met de omgeving, enz. Op die manier leg je een uitgebreide beeldbank aan en heb je altijd de keuze, op het moment dat je een post wilt maken. Je kunt nooit teveel foto’s hebben! Het is handig om mappen in je telefoon aan te leggen, zodat je de foto’s gemakkelijk terug kunt vinden.

 

Aan de slag! Pak je telefoon erbij en open de Instagramapp. Onderin je scherm zie je een balk met 5 icoontjes. Van links naar rechts zie je eerst een huisje: je homepagina op Instagram. Hier kun je de posts van degene die je volgt vinden. Daarnaast zie je een loepje. Als je deze aantikt ga je naar de zoekfunctie van Instagram. In het midden staat een vierkantje met een plusje erin. Daarmee gaan we zo aan de slag. Nog meer naar rechts zie je een hartje. Dit verwijst naar de interactie op je account. Je kunt er zien wie jouw posts leuk vindt, en wie erop gereageerd heeft. Als laatste zie je je eigen profielfoto. Deze knop leidt dus naar jouw profielpagina. Terug naar het middelste icoontje: het vierkantje met het plusje erin.

 

  •  Tik op dit icoontje als je een nieuwe post wilt plaatsen. Je komt nu in een scherm waar je je foto gaat selecteren. Automatisch zie je alle foto’s uit de filmrol van jouw telefoon.
  •  Helemaal bovenin je scherm kun je eventueel de map selecteren waaruit je een foto nodig hebt.
  •  Selecteer de foto van jouw keuze.
  •  Kies nu voor ‘Volgende’.

 

Je krijgt nu allerlei opties te zien voor het toevoegen van filters en het maken van bewerkingen, maar daar doen we nu nog even niets mee. Op de volgende pagina komen we er uitgebreid op terug: Een eigen stijl creëren op Instagram.

 

PEen foto selecteren