Als je meerdere accounts op Instagram beheert, zie je ze allemaal onder elkaar staan. Dit kunnen er maximaal vijf zijn. Controleer goed of je het juiste account geselecteerd hebt, voordat je jouw Instagram bericht gaat plaatsen. Het is ook mogelijk om jouw Instagram bericht te plaatsen op meerdere kanalen tegelijk, maar de vraag is of dat nou wel zo slim is. Ieder account heeft waarschijnlijk zijn eigen doelgroep en vraagt dus om andere content.

 

Helemaal onderin het scherm krijg je nog de optie om je post direct door te plaatsen op andere social media, als je die gekoppeld hebt aan je Instagramaccount. Dat is natuurlijk wel lekker gemakkelijk, maar ook hier geldt: je Instragramvolgers zijn waarschijnlijk een net wat andere doelgroep dan bijvoorbeeld je Facebookvolgers. Als je jouw Instagrambericht direct doorpost naar Facebook, gebeurt dat inclusief al je hashtags en dat staat toch een beetje raar. Dus: doorposten is lekker gemakkelijk, maar niet altijd de beste keuze als het gaat om het vergroten van de betrokkenheid bij je account. Weeg zelf de voor- en nadelen maar eens af.

 

Bericht plaatsen

 

Als je het juiste kanaal geselecteerd hebt, tik je op ‘Delen’. Je post staat nu online. Tijd om achterover te leunen? Welnee! Het is nu van belang dat je even tijd maakt om sociaal te zijn op Instagram. Daarvoor zijn twee goede redenen:

 

  • Hoe socialer jij je gedraagt op Instagram, hoe hoger jouw post in het algoritme terecht komt. Door dus te reageren op anderen, boost je ook je eigen account.
  •  Door aandacht te geven aan anderen op Instagram, trek je ook weer aandacht aan. Mensen merken jouw bijdrage op en reageren daarna ook op jou. Het is een wisselwerking. Reageer daarom ook altijd op de reacties die je op je eigen posts krijgt.

 

Neem nu dus even de tijd om door Instagram te scrollen. Deel gul hartjes uit, reageer met volzinnen (alleen een emoji is toch echt wat karig), bekijk stories en reageer op quizjes, polls en andere interactieve stickers. De andere Instagrammers en Instagram zelf zullen je ervoor belonen. Jouw account wordt eerder getoond dan dat van andere, minder actieve gebruikers.

Je hebt nu geleerd hoe je een goede post maakt. Ga lekker aan de slag en maak gebruik van alle mogelijkheden. Langzaamaan zal je feed zich vullen met jouw content. We willen je ook leren hoe je hier eenheid in aan kan brengen. Dit wordt nog leuker! Check hiervoor onze pagina Een eigen stijl creëren.