Personen taggen en een locatie toevoegen is een belangrijk aspect van Instagram. Maar hoe werkt dit precies?

Personen taggen

Behalve een persoon noemen in je tekst, kun je diegene ook taggen in je foto. Ook hiermee zet je een ander account in de spotlight. Je herkent een foto met tag aan het zwarte cirkeltje met witte poppetje erin, links onderin de foto. Als je op de foto tikt, verschijnt een zwart balkje met daarin de naam van het getagde account. Een tik op dit balkje brengt je direct naar dat andere account.

 

Zelf een tag aanbrengen in je post doe je zó:

  • Tik op ‘Personen taggen’.
  • Tik op de foto, precies op de plaats waar jij de tag wilt hebben.
  • Kies nu door middel van het zoekvenster voor het gewenste account.
  • Meerdere accounts in één foto taggen? Dat kan door bovenstaande stappen te herhalen.
  • Tik op ‘Klaar’.

 

Personen taggen Instagram

 

Een locatie toevoegen

Met het toevoegen van je locatie, verleen je je kijkers een extra service. Met een tik op de locatie, krijgt de geïnteresseerde het adres op de kaart te zien. Direct daaronder verschijnen populaire, openbare posts van gebruikers die dezelfde locatie getagd hebben. Zo kun je leuke adresjes ontdekken, maar ook zelf ontdekt worden.

 

Locatie toevoegen Instagram

 

Je kunt in een post maar één locatie taggen. Soms is het handig om toch meerdere locaties te noemen. Als jij met jouw bedrijf werkzaam bent in meerdere plaatsen, of de hele regio is jouw werkgebied, dan kun je deze noemen bij de hashtags in je tekst. Op die manier ben je op meerdere manieren via je locatie te vinden. Soms hebben plaatsen of streken ook een ‘eigen’ hashtag waar je op mee kunt liften. Voorbeelden hiervan zijn #geldersestreken #amsterdamcity #waddenzeewerelderfgoed #visitveluwe. Het is slim om eens op te zoeken wat voor alternatieven er bestaan voor jouw locatie.

 

Zo voeg je een locatie toe aan je bericht:

  •  Zorg dat je locatievoorzieningen in de instellingen van je telefoon ingeschakeld hebt.
  •  Tik op ‘Locatie toevoegen’. Je ziet nu relevante locaties bij jou in de buurt.
  •  Kies je locatie.
  •  Je locatie verschijnt straks in kleine letters onder je accountnaam, vlak boven je post.

 

Locatie toevoegen Instagram

 

Nu je alles weet over personen taggen en een locatie toevoegen, is de volgende stap om het bericht te plaatsen. Lees hier meer over het plaatsen van een bericht!