Soms wil je gewoon weten hoe het precies zit. Een post heeft het goed gedaan, maar waarom dan precies? Bekijk dan eens die specifieke post met de statistieken die daarbij horen.
Dat doe je zo:

  • Ga naar je Statistieken, tabblad ‘Inhoud’ en tik op ‘Alles weergeven’ bij ‘Berichten in overzicht’.
  • Tik op de bewuste foto.
  • Tik op ‘Statistieken bekijken’, direct onder de foto.

Statistieken instagrampost

Onder de foto staan de bekende symbooltjes: je ziet hoeveel likes de post kreeg, hoeveel reacties er waren, het aantal keren dat de post gedeeld is en hoe vaak de post door iemand is opgeslagen. Daaronder zie je hoeveel profielbezoeken er zijn geweest naar aanleiding van deze post en wat het bereik was.

Nog steeds geen genoeg gekregen van alle cijfertjes? Veeg dan maar omhoog! Je ziet nu nog veel meer interessante informatie over de post die je selecteerde.

kwantiteit Instagrampost

 

Je ontdekt nu hoeveel interacties er tot stand kwamen, na het plaatsen van je post en wat voor acties dat waren. Hoe vaak is je profiel bezocht? En is er doorgeklikt naar je website? Ook kun je ontdekken hoe mensen bij jouw post terecht zijn gekomen. Is er op jouw relevante hashtags gezocht? Of kwamen de meeste mensen bij jouw bericht via hun startpagina?

De kunst is nu om al deze gegevens goed te interpreteren. Met logisch nadenken kom je echt al een heel eind. Ook kun je eerdere posts met elkaar vergelijken. Welke statistieken wijken af en waar ligt dan de oorzaak? Welke posts deden het heel erg goed? Herhaal dan het trucje dat je daar toepaste. Met alle kennis die je tot nu toe opgedaan hebt, zal je Instagramaccount zeker gaan groeien!