Meer Instagram volgers

 

Instagram is booming! Steeds meer mensen gebruiken dit sociale platform. Eerst waren er de jongeren, als early adopters. Maar intussen zijn alle leeftijdsgroepen goed vertegenwoordigd op Instagram. Net zoals veel bedrijven dit lucratieve kanaal ontdekt hebben. Maar hoe krijg je meer Instagram volgers?

 

Hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar wordt en blijft op Instagram en hoe zorg je voor meer Instagram volgers?

Zorg dat je gevonden wordt. Als je de juiste volgers weet aan te trekken en met hen de interactie aangaat, ziet het Instagram algoritme de betrokkenheid van jouw volgers bij je account. Dat wordt beloond met een hoger plaatsje op de ranglijst, waardoor jouw profiel nog zichtbaarder wordt. Het gewilde sneeuwbaleffect!

 

Een goede manier om zichtbaar te worden, is door in te spelen op de zoekfunctie van Instagram. Bij iedere relevante zoekopdracht moet jij bij de zoekresultaten staan. Want dat zorgt automatisch voor meer Instagram volgers. Hoe krijg je dat voor elkaar?

 

1.Optimaliseer je Instagram-bedrijfsprofiel voor meer Instagram volgers

Wist je dat Google terrein verliest aan zoekmachines op social media? Tegenwoordig checken mensen vaak éérst de sociale kanalen van een bedrijf, voordat ze naar de website gaan. Als ze die al bezoeken. Het is dus tijd om je Instagramprofiel te gaan beschouwen als je beknopte website. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat jouw profiel gevonden wordt door de zoekfunctie van Instagram.

 

Naast je gebruikersnaam, kun je op je profielpagina ook nog een andere naam invullen. Zorg ervoor dat deze verschillen van elkaar. Op deze manier kun je naast je bedrijfsnaam, ook je dienst en/of je locatie vermelden. Dat zijn ontzettend relevante zoekwoorden die je meegeeft aan de zoekfunctie.

 

Meer Instagram volgers

 

2. Gebruik hashtags om gevonden te worden door nieuwe volgers

Een hashtag is een zoekwoord met een hekje (#) ervoor. Als jij #autobanden in je post verwerkt en iemand vult dit woord in bij het zoekvenster, komt jouw post bovendrijven tussen de zoekresultaten. Dit is een hele eenvoudige, maar effectieve manier om nieuwe volgers aan te trekken. Wist je dat posts met hashtags gemiddeld 15% meer likes en reacties krijgen?

 

Meer Instagram volgers

 

3. Tag je locatie om te groeien op Instagram

Nog een manier om optimaal gebruik te maken van het feit dat Instagram zo’n goede zoekfunctie heeft: de locatietag. Hiermee zet jij jezelf letterlijk op de kaart. Als jij je post voorziet van een locatietag, wordt deze ook weergegeven in de zoekresultaten. Op deze manier kun je ontdekt worden door mensen die op jouw locatie zoeken. Zoals Eefje de Visser in Maastricht.

 

Locatie taggen Instagram

 

Zie je op de tweede foto dat er ook een story van de locatie Maastricht is? Als je een locatietag toevoegt aan je story, wordt jouw verhaal ook in de locatiestory getoond. Nog meer bereik, dus nog meer potentiële volgers.

 

4. Meer Instagram volgers door IGTV

IGTV is here to stay! Zeker nu je zowel horizontale als verticale filmpjes kunt uploaden. De mogelijkheden om IGTV te gebruiken zijn eindeloos. Heb jij al een eigen kanaal? Denk er dan aan om bij ieder nieuw filmpje gebruik te maken van de optie om een beschrijving toe te voegen. Hierin kun je namelijk heel wat tekst kwijt, met zoekwoorden, hashtags, accounttags en zelfs klikbare URL’s. Lees hier precies wat IGTV is en hoe het werkt.

 

IGTV

 

5. Ga de interactie aan met je doelgroep

Je kunt passief gaan zitten wachten op nieuwe volgers, maar je wat nou als je zelf actief op zoek gaat naar nieuwe fans? Mensen die nog niet weten dat jij bestaat, maar wel geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product? Zoek deze mensen op en ga met ze in gesprek. Reageer op hun posts, bekijk hun stories en ga de interactie aan. Je zult zien dat je vaak respons krijgt. Zo leren deze mensen jou kennen en daar zullen ongetwijfeld nieuwe volgers tussen zitten, die perfect aansluiten op jouw doelgroep. En als deze mensen naar de zoekfunctie gaan, krijgen ze een lijstje met aanbevolen accounts te zien, waarbij de kans groot is dat jij ertussen staat. Dat zou er dan zó uit kunnen zien:

 

Interactie aangaan met doelgroep

 

Kwaliteit boven kwantiteit: groei alleen met echte volgers

Echte volgers zijn mensen die betrokken zijn bij jouw account. Mensen die blij zijn met jouw content. Die jou je mooie business gunnen en er misschien ook wel klant (willen) worden. Dit soort volgers heb je het liefst. Veel liever dan volgers die nooit reageren, volgers die alleen een terug-volg van je willen of volgers die misgunnen. Die ben je beter kwijt dan rijk. Ja, je volgersaantal zal wat dalen, maar met de overgebleven actieve volgers ontwikkel je een grotere, kwalitatieve interactie op je account. Instagram merkt dat en zal je belonen met een hoger plekje in het algoritme. Alsnog doel bereikt: grotere zichtbaarheid leidt tot meer volgers op Instagram.

 

Happy Gramming!