Tools Instagram: Stockfoto’s

Als je graag regelmatig wilt posten, loop je misschien toch tegen het feit aan, dat je soms geen passende foto bij je onderwerp hebt. Of je hebt gewoon geen tijd om nieuwe foto’s te maken. Er zijn verschillende tools voor Instagram die jou hierbij kunnen helpen. Zo zijn stockfoto’s een goede oplossing. Stockfoto’s zijn letterlijk: foto’s op voorraad. Foto’s met allerlei onderwerpen die door bedrijven aangeboden worden en die jij kunt gebruiken voor je posts. Er zijn veel betaalde sites, waar je zulke stockfoto’s kunt kopen, maar er zijn ook prima gratis aanbieders waar je gebruik van kunt maken. De apps Pixabay en Pexels zijn hiervan fijne voorbeelden. Je kunt op zoekterm of categorie zoeken naar de mooiste foto’s.

 

Tools Instagram

 

Posts ontwerpen

Nog een geweldige app zijn Canva. Dat is een ontwerpprogramma waarmee je heel gemakkelijk zelf je branding aan kunt brengen in afbeeldingen. Je hebt geen grafische kennis nodig, om toch tot hele mooie, professionele resultaten te komen.

 

Zo kun je heel simpel je logo toevoegen aan een foto, of de kleuren van je huisstijl in je afbeelding verwerken. En het fijne is, dat je Canva niet alleen voor je Instagramcontent in kunt zetten, maar ook voor andere social media en bijvoorbeeld je visitekaartje en flyers. Er staan kant-en-klare templates voor je klaar, die je naar wens aan kunt passen. Canva is een gratis tool die je kunt upgraden naar de betaalde versie, om toegang te krijgen tot nog meer lay-outs, afbeeldingen en vormen. Adobe Spark is een soortgelijk programma.

 

Tools Instagram

 

Met al deze nieuwe kennis, kun je gaan werken aan je eigenheid op Instagram. Mensen houden van voorspelbaarheid. Volgers zullen je posts gaan herkennen en er zelfs naar uitkijken. En daarna natuurlijk belonen met een like of een reactie.

 

Op onze volgende pagina leer je hoe je een story maakt.