SEO doe je zo: Het geheim van content

Content is één van de drie SEO-pijlers; naast techniek en autoriteit. Het schrijven van SEO geoptimaliseerde content om vindbaar te worden in de organische resultaten van Google kan lastig zijn. In het webinar ‘SEO doe je zo: Het geheim van content’ leer je aan de hand van een aantal simpele stappen in 60 minuten hoe jij SEO-proof content kan schrijven om betere posities te scoren in Google!

Pagina's bepalen

Wat zijn nou de belangrijkste pagina's op jouw website? Deze gaan we samen bepalen. Daarnaast gaan we kijken hoe jij hier de juiste zoekwoorden in kan verwerken.

Content SEO-proof maken

Als we de pagina's en zoekwoorden hebben bepaald gaan we de content SEO-proof maken aan de hand van 4 stappen.

Optimaliseren interne linkstructuur

We nemen een kijkje naar de interne linkstructuur van je website en hoe je dit het beste kunt optimaliseren.

Op welke pagina’s ga je focussen en met welke zoekwoorden?

Voordat je kan starten met het optimaliseren van je content, dien je jouw zoekwoorden te bepalen. Deze zoekwoorden ga je vervolgens verwerken in de content op jouw website. Dit kan je verwerken op al bestaande pagina’s, maar het kan ook zijn dat je hier nieuwe pagina’s voor aan dient te maken.

Hier gaan we samen naar kijken!

Maak je teksten SEO-proof aan de hand van 4 stappen

Google kijkt bij het ranken van jouw website naar de kwalitatieve en unieke content die jij op je website hebt staan. Je content moet iets waardevols toe kunnen voegen aan het internet. Zo niet, dan zul je niet stijgen in Google. Wel is kwalitatief goede content lastiger te produceren. Het kost meer tijd en moeite om deze teksten te schrijven.

Ik laat je zien hoe je met een aantal simpele tips makkelijker SEO-proof content kunt schrijven.

De interne linkstructuur van jouw website

Waarom is een goede interne linkstructuur belangrijk? Een interne link is een klikbare hyperlink dat pagina’s, afbeeldingen en documenten op je eigen website met elkaar verbindt. Zo krijgt Google een idee van de structuur op je website en worden deze pagina’s als belangrijk gezien, waardoor deze beter zal scoren in Google.

Samen gaan we kijken wat een interne linkstructuur precies inhoudt en hoe jij dit kan inzetten voor jouw website!