Zoekwoorden Onderzoek: Van A tot Z

Inclusief tips voor gratis tools die helpen om een professioneel zoekwoorden onderzoek uit te voeren!

citation flow

Vliegende start!

Het fundament van online groei start met een zoekwoorden onderzoek, waarbij je op zoek gaat naar winstgevende zoekwoorden voor jouw bedrijf.

Op deze pagina vind je alle relevante informatie waarmee je een ultiem zoekwoorden onderzoek maakt voor jouw business!

Stap 1: Brainstormen
Stap 2: Nieuwe inzichten
Stap 3: Zoekvolumes en suggesties
Stap 4: Online Concurrenten
Stap 5: Blijf herhalen!

Hoog komen in Google met jouw website? Meld je dan aan voor de ’10 Dagen SEO Challenge’ en werk in 10 dagen aan een winstgevende SEO strategie.

Zoekwoorden Onderzoek Tips

Leer in 10 minuten de tips en tricks bij het doen van een zoekwoorden onderzoek

Stap 3: Zoekvolumes en suggesties

Je hebt ondertussen een hele lijst met woorden verzameld. Voer nu stuk voor stuk de worden in, in Google. Op die wijze krijg je suggesties van relevante woorden die gebruikers intypen. Kijk of hier suggesties tussenzitten die kunnen werken voor jou.

Is je lijst af? Da ga je het zoekvolume van elk woord controleren. Zoekvolume speelt een rol bij het bepalen van de juiste zoekwoorden. Het zoekvolume geeft namelijk aan hoevaak een zoekwoord wordt gezocht per maand.
Stel dat het zoekvolume op een woord 100 is, dan houdt dat in dat er gemiddeld 100 keer per maand naar dit woord wordt gezocht.

Short tail vs Long tail zoekwoorden

Als je bezig bent met je zoekwoorden onderzoek dan start je meestal met zo korte zoekwoorden. Dit zijn de zogeheten short-tail zoekwoorden. Deze woorden hebben een hoger maandelijks zoekvolume, maar een lagere intentie. De tegenhanger hiervan is een longtail-zoekwoord. Hierbij een lager maandelijks zoekvolume, maar wel een hogere intentie.

Je wilt wat meer weten over de prijs van streamingsdienst Disney Plus. Het eerste wat je intikt bij Google is “Disney Plus”. Vervolgens komen er zoveel zoekresultaten naar voren dat je niet weet waar je op moet klikken. Je gaat het wat specifieker maken: “Disney Plus abonnement”. Nog steeds vind je niet helemaal wat je zoekt. Je verandert je zoekopdracht naar “Hoeveel kost een Disney Plus abonnement per maand?” en je vindt de exacte informatie die je zocht. Bij de laatste zoekopdracht heb je gezocht op een long-tail keyword: een zoekopdracht die heel specifiek is.